Home Uncategorized Shkolla u kërkon nxënësve meshkuj të veshin funde për barazi gjinore

Shkolla u kërkon nxënësve meshkuj të veshin funde për barazi gjinore

176
0

Një shkollë fillore në Skoci dëshiron të promovojë barazinë, ndaj dërgoi një njoftim zyrtar se do të ishte mirë nëse të gjithë fëmijët, përfshirë djemtë, të vinin në shkollë të veshur me funde shkollore.

Në këtë mënyrë, shkolla dëshiron të promovojë barazinë gjinore.

Një email me këtë përmbajtje ka mbërritur tek të gjithë prindërit, fëmijët e të cilëve ndjekin këtë shkollë, tek administrata e shkollës, në të cilin thuhet se shkolla dëshiron të promovojë barazinë dhe prandaj të gjithë djemtë duhet të vijnë me funde, ka arritur të gjithë prindërit.

Megjithatë, synimi është që nxënësit të jenë të rehatshëm, që mund të veshin pantallona poshtë fundeve dhe të gjithë ata që nuk i kanë do ti marrin në shkollë.

“Duam t’u tregojmë nxënësve se veshjet nuk kanë gjini dhe se mund të veshin çfarë të duan për t’u shprehur sa më mirë”, shkruhej në mesazhin e dërguar prindërve.

Ideja lindi vitin e kaluar kur një student në Spanjë u dërgua te një psikolog dhe më vonë u përjashtua nga shkolla sepse kishte veshur një fund. Pas protestës ku të gjithë studentët u shfaqën me uniformë tradicionale grash në mbështetje të të riut, ajo ditë u shpall ditë e fundeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here