Home Uncategorized Eksperti britanik insp1t ektoi fushën e stadiumit “Fadil Vokrri”, sugjeron riparimin e...

Eksperti britanik insp1t ektoi fushën e stadiumit “Fadil Vokrri”, sugjeron riparimin e saj (VIDEO)12

32
0

Dean Gilasbey, ekspert ndërkombëtar i menaxhimit të fushave të futbollit ishte për vizitë në Kosovë. Britaniku inspektoi fushën e stadiumit “Fadil Vokrri” ku bëri disa testime.
t
Pasi pa nga afër gjen1djen e fushës, ai theksoi se ajo është mjaft e dëmtuar dhe se ka nevojë urgjente për riparim, ngase është tejet e ngarkuar dhe jashtë normave të parapara për një fushë futbolli të nivelit të tillë.
12f 1gf
Ai pohoi se është i domosdoshëm kujdesi maksimal dhe pushimi i mundshëm eventual i kësaj fushe deri në rikuperimin e saj, pasi po shkon drejt përfundimit të orëve të lejuara me normat për zhvillimin e ndeshjeve ndërkombëtare.

Për këtë arsye, ai sugjeroi që për shkak të ngarkesave dhe klimës së paqëndrueshme në vendin tonë kjo fushë të shfrytëzohet sa më pak që të jetë e mundur dhe në afat sa më të shpejtë të shndërrohet në bari hybrid, e cila më asf 1pas do të jetë rezistente ndaj temperaturave të ndryshme dhe po ashtu do të ke12g 12

Në fund, eksperti britanik sugjeroi që duke pasur parasysh faktin se Kosova ka vetëm një stadium që i plotëson kushtet e kategorisë së katërt të UEFA-s, i sugjeroi FFK-së që të merret seriozisht me këtë fushë në një afat sa më të shpejtë kohor, në mënyrë që ajo të jetë në nivelin e duhur të zhvillimit të ndeshjeve.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here