Home Uncategorized Xhavit Haliti: Roli i Kurtit në UÇK ka qenë minor, atij i...

Xhavit Haliti: Roli i Kurtit në UÇK ka qenë minor, atij i është ndaluar të flas në emër të UÇK-së

147
0

Ka vazhduar edhe dje debati rreth faktit se a ka qenë ose jo kryeministri i Kosovë, Albin Kurti pjesë e UÇK-së.

Njëri nga personat kryesor në themelimin e UÇK-së, Xhavit Haliti ka thënë se Kurti ka qenë pjesë e UÇK-së, por se roli i tij ka qenë minor.

Tutje Haliti ka përmendur një mospajtim që sipas tij, Kurti ka pasur me strukturat e UÇK-së dhe i është ndaluar të flas në emër të UÇK-së.

“Unë e di kohën kur ai është angazhuar, është angazhuar në zyrën e zotit Demaçi dhe Demaçi ka qenë i ngarkuar për ndërtimin e asamblesë së Kosovës në kohën e Luf tës.

Se a ka qenë në beteja ose jo se unë nuk e di, nuk kam qenë as vetë këtu, por roli i tij në UÇK ka qenë minor. Unë kam folë me bacën Adem për Kurtin, ai ka qenë njohës i mirë i gjuhës serbe dhe angleze, por edhe shqipe dhe i ka shërby zotit Adem shumë në përkthime, por e ka pasur një problem me strukturat e UÇK-së dhe ia kanë ndaluar të flasin në emër të UÇK-së.

Por mas lu ftës kemi qenë në shtëpinë e ALbinit, kur ka ardhë nga burgu”, ka thënë Haliti në ATV.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here