Home Uncategorized Mbyllje dhe orë policore, këto janë masat që pritet të merren, pas...

Mbyllje dhe orë policore, këto janë masat që pritet të merren, pas përkeqësimit të gjendjes me Covid-19

444
0

Numri i madh i rasteve dhe i viktimave si pasojë e COVID-19 ka bërë që Ministria e Shëndetësisë të shqyrtojë miratimin e masave më strikte anti COVID.

Lajmin e ka bërë të ditur Oda e Hotelierisë dhe Turizmit, e cila sot ka zhvilluar një takim me ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia.

Në kuadër të masave të reja është paraparë edhe rikthimi i orës policore.

Këto masa do të zgjasin nga 1 deri më 13 shtator.

Sipas Odës së Hotelierisë dhe Turizmit, këto janë disa nga masat që do të merren:

Orari i punës do të reduktohet për një orë nga 22:30 në 21:30;
Gastronomia do të funksionojë vetëm me hapësirat e jashtme, dhe vetëm 70% të hapësirës;

Në qendrat tregtare gastronomia nuk do të funksionojë fare;
Sallat e dasmave, klubet e natës, kinematë dhe të tjera do të vazhdojnë të jenë plotësisht të mbyllura;

Seminaret dhe konferencat në hapësira të mbyllura mund të mbahen vetëm deri në 30 persona;
Ora policore do të jetë nga ora 22:00 deri në ora 5:00 të mëngjesit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here