Home Uncategorized Zbulohen monedhat e mbretit anglez ku shkruhej, “Nuk ka Zot përveç Allahut”

Zbulohen monedhat e mbretit anglez ku shkruhej, “Nuk ka Zot përveç Allahut”

72
0

Një mbret mesjetar në Britani kishte prodhuar monedha të arta me fjalë arabe, mbi të cilat shkruante “Nuk ka Zot përpos Allahut”, shkruan Daily Star.

Mbreti Offa i Mercias kishte sunduar nga vitet 757 deri më 796, dhe gjatë asaj kohe kishte prodhuar monedha të arit përfshirë këtu edhe emrin e tij si dhe deklaratën e besimit Islam

Ai konsiderohej si njëri nga mbretërit më të fuqishëm anglo-sakson, para Alfredit të Madh për faktin se sundimi i tij shtrihej edhe jashtë territorit të Mercias, deri te mbretëria në Kent, Sussex dhe Wessex.

Ky sundues i krishterë bënte tregti nëpër Evropë dhe Mesdhe, përfshirë këtu Spanjën që asokohe kontrollohej nga myslimanët.

Kurse Dr. Alison Hudson, bashkë-murator i ekspozitës në bibliotekën britanike, ka deklaruar se personi që i kishte bërë këto monedha duket qartë se nuk e kishte kuptuar arabishten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here