Home Uncategorized A do të ndryshojnë masat antiCovid për fundvit në Kosovë?

A do të ndryshojnë masat antiCovid për fundvit në Kosovë?

125
0

Nga 12 nëntori janë në fuqi masat kundër koronavirusit, teksa të njëjtat pritet që të funksionojnë edhe për një javë. Në ndërkohë në bazë të situatës epidemiologjike dhe festave të fundvitit, MSH-ja po planifikon rishqyrtimin e këtyre masave në dy javët e fundit të dhjetorit.

Nga kjo ministri është thënë që kah mes i dhjetorit në bazë të projeksioneve edhe mund të propozohen masa të reja.

“Me trendin e tanishëm të rasteve pozitive me SARS COV-2 (Covid-19) dhe ngarkesën aktuale të spitaleve (QKUK dhe 7 spitalet e përgjithshme), nënkuptohet që do të jenë në fuqi masat e ndërmarra në nëntor nga Qeveria sipas propozimeve nga MSh-ja. Megjithatë, situata epidemiologjike analizohet në baza të rregullta dhe në varësi të asaj se sa është numri i të infektuarve, sa është numri i të shtrirëve në spital dhe cilat janë projeksionet, edhe mund të propozohen masa të reja. Por për momentin, do të vazhdohet me këto që janë në fuqi”, thuhet në përgjigjet e kësaj ministrie dhënë për Express.

Nga ministria poashtu është konfirmuar se në fundjavë do të ketë vetëm kategorizim të ri të komunave sipas zonave.

“Në fundjavë do të shikohet kategorizimi i ri i komunave, nëse do të ketë komuna që kalojnë nga një zonë në tjetrën, varësisht prej numrit të infektuarve në 100.000 banorë brenda një jave”, thuhet ndër të tjera në përgjigje.

Edhe nga MSH-ja po e pranojnë se numri i rasteve me koronavirus është në rritje, edhe pse të njëjtit pohojnë se kanë qenë masat e ndërmarra ato që kanë parandaluar një rritje të rasteve.

“Masat në fuqi kanë parandaluar një rritje eksponenciale të rasteve, edhe pse edhe numri aktual është i lartë, por jo jashtë parashikimeve apo projeksioneve të bëra nga IKShPK-ja”, thuhet ndër të tjera në përgjigjet e Divionit për Komunikim me Publikun në kuadër të MSH-së, për Express.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here