Home Uncategorized India harron COVID-19, po përballet me një sëmundje misterioze me simptoma të...

India harron COVID-19, po përballet me një sëmundje misterioze me simptoma të frikshme

166
0

Autoritetet indiane njoftuan sot se grimcat e nikelit dhe plumbit u gjetën në mostrat e gjakut nga qindra njerëz të cilët u shtruan në spital në shtetin e Andhra Pradesh për shkak të simptomave të një sëmundje misterioze.

Ekspertë nga India, duke përfshirë ekspertë nga Instituti prestigjioz All India Institute of Medical në Delhi të Ri, po studiojnë shkakun e vdekjes së një pacienti dhe simptomat e një sëmundje misterioze që janë shfaqur në më shumë se 400 njerëz në ditët e fundit, raporton Reuters.

Sëmundja e panjohur ka prekur më shumë se 300 fëmijë, të cilët në shumicën e rasteve kanë simptoma të tilla si dhimbje koke, marrje mendsh, të vjella dhe çrregullime të të folurit.

Pas bisedave me ekspertë mjekësorë, Narasima Rao, një ligjvënës në Parlamentin e Indisë dhe një deputet nga shteti Andhra Pradesh, thënë se arsyeja për shtrime të shumta në spital ka të ngjarë të jetë helmimi me substanca organoklor.

Organokloridet janë substanca të ndaluara në shumë vende pas zbulimit të tyre se ato shkaktojnë kancer dhe probleme të tjera shëndetësore dhe ato mund të qëndrojnë në natyrë për vite me radhë dhe të depozitohen në depozita yndyrore te njerëzit dhe kafshët.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here