Home Uncategorized E dini që pastrimi i dyllit nga veshi me kunja pambuku ju...

E dini që pastrimi i dyllit nga veshi me kunja pambuku ju bën shumë keq? Epo ja si t’i pastroni veshët tuaj në mënyrë natyrale

124
0

Dylli i veshit është një substancë që prodhohet nga vetë trupi për të mbr ojtur dhe pastruar veshin. Sipas të dhënave të dylli para ndalon infek sionet dhe parandalon hyrjen e pluhurave dhe grimcave të tjera të dëmshme më thellë në kanalin e veshit.

Pasi dylli ka kryer mi sionin e tij, zakonisht ai përthahet dhe del vetë nga veshi. Megjithatë, ka njerëz, veshi i të cilëve bll okohet nga dylli i tepërt.

Dy lli bllokon dëgjimin dhe shoqërohet me simptoma si: Dhimbje veshi, Zhurmë në vesh, Infeksion, Kruarje, Aroma të pakëndshme, Rrjedhje sekrecionesh nga veshi.

Pastrimi i veshit nga dylli
Shumë njerëz përdorin ato që rëndom njihen si kunja pambuku, karfica ose objekte të tjera për të hequr dyllin e tepërt. Këto objekte bëjnë krejt të kundërtën, duke e zhytur dyllin më thellë në kanalin e veshit dhe duke e irrituar atë,

Njerëzit që përdorin kufje janë më të prirur të përballen me bllokim të veshit nga dylli i tepërt.

Uthulla E Mollës Me Alkol
Disa ekspertë janë të mendimit se shpërlarja e veshit me uthull molle të kombinuar me pak alkol është mënyra më efikase në pastrimin e veshit.

Për aplikimin e kurës ju nevojitet një pikatore, dy lugë gjelle me uthull molle dhe dy lugë alkol etilik, pambuk dhe një peshqir të pastër. Përzieni alkolin me uthullën në një tas të vogël dhe më pas merreni me pikatore.

Hidhni disa pika në vesh dhe vendosni pambuk sipër tij për të lejuar shpërbërjen e dyllit në disa minuta. Më pas hiqeni pambukun dhe mbulojeni veshin me peshqir dhe kthejeni kokën në anën tjetër që të lejoni rrjedhjen e pandërprerë të dyllit të lëngëzuar.

Përsëriteni këtë procedurë me veshin tjetër dhe përsëriteni herë pas here deri sa të ndieni përmirësim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here