Home Uncategorized Nesër dhe pasnesër nuk do të ketë rrymë për disa orë në...

Nesër dhe pasnesër nuk do të ketë rrymë për disa orë në këto qytete të Kosovës

557
0

KEDS ka njoftuar se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa qytete të Kosovës, raporton Gazeta Sinjali.

Sipas KEDS, këto reduktime do të bëhen për shkak të punimeve të domosdoshme në rrjet dhe siguri të sistemit.

Më poshtë gjeni qytetet ku do të ketë ndërprerje dhe orarin e këtyre reduktimeve./Sinjali/

Njoftimi i plotë nga KEDS-i për punimet në rrjet, pa ndërhyrje:

24.9.2020

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

Prishtinë

1.

NS 35/ 10 kV Fushë-Kosova do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Bardh i Madh (Kodi: 15018018) prej orës 10:00-14:00.

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.

Arsyeja: Dislokimi i rrjetit dhe kyçja e ndarësit linjor.

Mitrovicë

1.

NS 110/10 kV Vushtria 2 do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Novolani (Kodi: 73000005) prej orës 10:00-14:00.

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari dhe Mihaliqi.

Arsyeja: Bartja e rrjetit 10kv në shtylën e re, terheqja e përçuesve të lakuar.

2.

NS 110/10 kV Skenderaj do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Turiqevci (Kodi: 74000006) prej orës 10:00-14:00.

Vendet: Llaushë, Rakinicë, Kopiliq i Epërm, Kllodernicë, Turiqefc, Burojë, Vojnik, Izbicë, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja: Punimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe kontrollimi i TS për vaj.

Prizren

1.

NS 35/10 kV Dikanca do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Brodi (Kodi:30037003) prej orës 10:00-14:00

Vendet: Fshati Brod dhe afariste:N.P.T “Kuk Comerc”(Motel Argjena), TS- IPKO Brod, TS- Penda HC Dikance.

Arsyeja: Përforcim apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Gjakovë

1.

NS 35/ 10 kV Malisheva do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Bellanica (Kodi: 82082005) prej orës 10:00 – 14:00

Vendet: Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), rr.608 Hamdi Berisha (1 konsumator), fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm në Gucat.

2.

NS 35/ 10 kV Gjakova 1 do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Ponosheci (Kodi: 80080006) prej orës 09:00-12:00 dhe 13:00-16:00.

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Pastrimi i linjës 10kV nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

Në NS 35/10 kV Kaçanik në daljen 10 kV Bobi do të ndërpritet stabilimenti. Trafostacionet 10/0.4 kV që do të mbesin pa furnizim me energji elektrike:

40043002217 – Kemjal Elezi qendra nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002238 – Diabas nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002242 – Bob nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002057 – Halilallar nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002058 – Kotlin nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002059 – Kotlin (Rek – Sremçe) nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002060 – Laq nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002061 – Bush(Pustenik) nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002062 – Ipko nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002053 – Gajre nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002063 – Strazh-ts i Vjeter nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002064 – Strazh – TS I ri nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002114 – TS Vehbi Lika nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002232 – TS blinaj nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002054 – Ivaj-TS i vjetër nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002055 – Vala 900 nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002056 – Ivaj TS- ri nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002108 – Ivaj TS- ri nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

40043002113 – Lagjja Zmak nga ora 09:00-12:00 dhe 13:00-17:00

Vendet: Bobi, Ivaja, Kotlina, Laqi, Bushi, Pusteniku dhe Strazha.

2.

NS 35/ 10 kV Badovc do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Janjeva (Kodi:10014011) prej orës 10:00-14:00.

Vendet: Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e Eperme Shushica.

Arsyeja: Shtrëngim i përçuesve, ndërrim i izolatorëve dhe vendosje e bazave te siguresave nëpër trafostacione.

Peja

1.

Në NS 110/ 10 kV Peja 2 në Daljen 10 kV Kastrati (Kodi: 51000007) do te ndërpritet stabilimenti prej orës 10:00-14:00.

Trafostacionet 10/0.4 kV që do të mbesin pa furnizim prej orës 10:00-14:00: Hervoqi ( Junikët) 51000007009; Llozhani l (kodi: 51000007010; Llozhani ll (kodi:51000007011; Zllapeku ll (kodi51000007012); Zllapeku l (kodi: 51000007013); Zllapeku lll (kodi:51000007014); Zllapeku IV( kodi: 51000007015; Duboqaka (kodi: 51000007016); Kastrat Kulla (kod:51000007017); Kombinati i LK (kodi: 51000007018); Kastrat te Kisha (kodi: 51000007019); Poqesta shkolla(kodi: 51000007020); Belinca l (kodi: 51000007021); Doberdoli lll (kodi: 51000007022); Doberdoli I (kodi: 51000007023); Dobërdoli II(kodi: 51000007024); Poqesta l(kodi: 51000007025); Poqesta Krasniqët (kodi: 51000007026); Ramuni ll (kodi: 51000007028); Milovansi (kodi: 51000007029); Vragoci(kodi: 51000007030); Babiqi (kodi: 51000007031); Pishtani (kodi: 51000007032); Belinca ll (kodi: 51000007033); Qaush Berisha (Sepa)(kodi: 51000007034); Zllapek Lagjja e Boshnjakëve (kodi: 51000007041); Adem Berisha Separacion( kodi: 51000007042); Ambulanta – Gorazhdevc (kodi: 51000007045); Kastrati (kodi: 51000007049); Separacioni i Zallit Kreshnik Sahit Krasniqi (kodi: 51000007050.

Vendet: Llozhani, Zllopeku, Poqesta, Belinca, Doberdoli, Babiqi, Pistoni dhe Sedefi.

Arsyeja: Pastrimi i rrjetit, ndërrimi i shtyllave, izolatorëve dhe përforcimi i rrjetit.

2.

NS 110/10 kV Deqan do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Lumbardhi (Kodi: 53000005) prej orës 11:30-13:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Evitim rreziku vendosja e një konzolle në fshatin Llukë e Ulët, lagjja Tetaj.

Punime në projekte investive

25.09.2020

Prishtinë

1.

NS 110/10 kV Prishtina 5 do të ndërpritet:

TS 10/04kV TSB Llukar ZPRR2016 (kodi: 13000004117 ) prej orës 10:30-15:30

Vendet: rr.Shefqet Krasniqi dhe rr. në Llukar (një pjesë).

Arsyeja: Punime në projektin PLC.

2.

Në NS 220/10kV Drenasi do të ndërpritet:

Dalja 10kV Gllobari 2 (Kodi: 16100028) prej orës 08:30-09:00 dhe nga 15:00 -17:00

Vendet: Tresteniku, Shtutica, Polluzha dhe Gllobari.

Arsyeja: Krijimi i kushteve pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

3.

NS 10/0.4kV Tërstenik Bylykbashët(kod: 16100028128) prej orës 08:30 -17:00

Vendet: Bylykbashët.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit, i ndarësit dhe i transformotorit të ri.

4.

TS 35/10kV Fushë- Kosova nga Dalja 10KV Bardhi i Madhë do të ndërpritet:

TS 10/04kV TS Gërgurët (Kodi :15018018065) prej orës 09:00 – 16:00

Vendet: Gërgurët.

Arsyeja: Vendosja e shtyllave nën tension.

5.

NS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërpritet:

NS 10/04kV Furra Laura (kodi: 14000001004 ) prej orës 09:00-17:00

Vendet: Një pjesë e rr. Skënderbeu, një pjese e Valon Hasanit.

Arsyeja e ndërprerjes: Punime në projektin “Zgjerimi dhe Përforcimi i Rrjetit 2019“, LOT 10 Prishtina – konsumatorët në rrjetin e ri.

6.

TS 35/10kV Mazgiti do të ndërpritet:

TS 10/04kV Prugofc Zuqollët (Kodi 15019009121 ) nga 09:00 – 17:00

Vendet: TS Prugofc Zuqollët.

Arsyeja: Shtrirja e kablos nën linjen ekzistuese.

7.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove do të ndërpritet:

Degëzimi 10kV (Kodet: 16100008163, 16100008164, 16100008178, 16100008249.) prej orës 09:00 – 09:15 si dhe nga ora 15:45-16:00

Vendet: Fshati Tërrnavc.

Arsyeja: Krijimi i kushteve për punë pa tension në Obri – ndarja e urave të tensionit të mesëm.

8.

Në TS 220/10kV Drenasi nga Dalja 10 kV Baice Çikatove do të ndërpritet :

Degëzimi 10kV (Kodet 16100008165, 16100008166, 16100008167, 16100008168, 16100008169, 16100008170, 16100008171.) prej orës 09:00 -16:00

Vendet: fshati Obri.

Arsyeja: Lëshimi në punë i rrjetit të ri (Vendosja e shtyllave dhe konzollave) – në TS Obri Shkolla dhe TS Obri Xhemajlët.

Gjakovë

1.

TS 110/35/10kV Rahoveci do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Pataçani (Kodi:82000001 ) prej orës 09:00 – 12:00

Vendet: fshatrat: Bratotin, Drenoc, Nushpal, Pastasellë, Pataçan i Epërm, Pataçan i Poshtëm, Senoc, Varjak dhe Zatriq.

Arsyeja: Demontimi i shtyllave të thyra në tensionin e mesëm dhe vendosja e shtyllave të reja në degëzimin – Vrajak.

25.09.2020

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Në NS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Nr 18 Arbëria 2 (Kodi: 12000012) prej orës 09:30 – 12:30

Vendet: Lagjja Arbëria (një pjesë).

Arsyeja: Zgjidhja e kabllos nga kthina ekzistuese hyrese në TSB “Nasuf Zhegrova” Butrinti dhe vendosja e saj në kthinën hyrëse të TSB-së së ri “Efor-Luki”. Vendosja e kabllos së re 10(20)kV në kthinën hyrëse të TSB “Nasuf Zhegrova”.

Gjakovë

1.

Në NS 35/10 kV Gjakova II do të ndërpritet:

Dalja 10 kV Kovikti (Kodi: 81084022) prej orës 09:00 – 13:00

Vendet: Rr.Bujar Syla (1konsumator, rr.Edit Durham, rr.Elton Zherka, rr.Marin Barleti (një pjesë), rr.Mbretëresha Teuta, rr.Musa Zajmi, rr.Rruga Tirana, rr.Xh.Gjakova dhe rr.Xhemajl Avdullahu.

Arsyeja: Dislokimi i pjesës së mbetur në linjën 10kV dhe 0.4kV sipas zgjidhjes teknike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here