Home Uncategorized Dalin dëshmitë se koronavirusi u krijua në laborator

Dalin dëshmitë se koronavirusi u krijua në laborator

104
0

Një virologe kineze që pretendon se koronavirusi ka dalë nga një laborator ushtarak ka publikuar një raport, në të cilin ajo pretendon se po e mbështet teorinë e saj.

Li-Meng Yan, e cila është deklaruar si studiuese në Shkollën e Shëndetit Publik të Hong Kongut, thotë se virusi u ndërtua duke shkrirë materialin gjenetik të dy koronavirusëve të lakuriqëve, shkruajnë mediet britanike.

Ajo pretendon që proteina “spike” – një strukturë në sipërfaqen e virusit, e cila përdoet nga ky i fundit për tu lidhur me qelizat – është ri-modifikuar për ta bërë më të lehtë për virusin që të lidhet në qelizat njerëzore.

Por shkencëtarët kanë kritikuar raportin e saj – të cilin ajo premtoi se do ta publikonte në një intervistë javën e kaluar – si ‘të pabazuar’ dhe thanë se “nuk mund t’i jepet vëmendje shkencore”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here