Home Uncategorized Këto gjëra duhet ti dini para se të bëheni nënë

Këto gjëra duhet ti dini para se të bëheni nënë

83
0

Për të shmangur situata shqetësuese është mirë që disa gjëra në lidhje me të sapolindurit t’i mësoni më përpara:

1- Ju mund të keni nevojë të rregulloni gjërat për të marrë lidhjen më efektive kur ushqeheni me gji

Ekspertët mjekësorë rekomandojnë ushqyerjen me gji për 6 muaj. Foshnja juaj duhet të marrë vetëm qumështin e gjirit, dhe pa ujë ose lëngje.

Por mënyra se si pihet qumështi mund të sjellë disa probleme ndaj rekomandohet:

– Mjekra e foshnjës tuaj duhet të prekni fort gjoksin tuaj.

– Goja e foshnjës tuaj duhet të jetë e hapur.

– Duhet të shihni më shumë lëkurë të errët sipër buzës së sipërme të fëmijës sesa nën buzën e poshtme të fëmijës tuaj.

– Nuk duhet të keni dhimbje kur fëmija po pi qumësht.

– Buzët e foshnjës tuaj duhet të qëndrojnë të rrumbullakosura gjatë gjirit.

2- Stimulimi i gjoksit mund të afrojë lindjen:

Rekomandohet që gratë të presin të paktën 39 javë për të lindur fëmijën e tyre.

Nëse jeni 40 javë, këtu është një mënyrë e natyrshme për të nxitur ardhjen e qumështit, por vetëm pasi të keni biseduar me mjekun tuaj:

Stimulimi i thithave mund të shkaktojë kontraktime në mitrën tuaj. Kjo ndodh për shkak të prodhimit të oksitocinës. Është i njëjti hormon që bën që gjiri të nxjerrë qumësht. Mund të stimuloni manualisht thithkat, ose mund të provoni të përdorni një pompë gjiri, shkruan Living.

3- Është mirë të lindi fëmijën në kohën që ai e ka përcaktuar

Po, javët e fundit të shtatzënisë mund të jenë të vështira dhe dëshira për ta lindur fëmijën menjëherë është normale, por përkundër atyre ndjenjave, mjekët thonë se natyra duhet të caktojë kohën e lindjes dhe është më mirë të presësh pak më shumë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here