Home Uncategorized Si reagon trupi juaj nëse keni grip dhe COVID-19 në të njejtën...

Si reagon trupi juaj nëse keni grip dhe COVID-19 në të njejtën kohë?

96
0

Me ardhjen e vjeshtës e më tej të dimrit të gjithë jemi të shqetësuar për sa i përket rrezikut për tu prekur nga COVID-19. Megjithatë ne harrojmë që gripi stinor është po aq problematik sa COVID.

Por çfarë do ndodhte nëse prekemi edhe nga gripi edhe nga COVID? Si reagon trupi ynë?

“Nëse sëmureni me grip, apo sëmundje të tjera të frymëmarrjes, trupi juaj dobësohet. Sistemi imunitar është më i dobët, ndaj ju jeni më pak të mbrojtur nga një infek tim i dytë. Kështu shanset për t’u prekur rriten më shumë. Si Covid-19 edhe gripi mund të sul mojnë mushkëritë, duke shkaktuar pneumoni.”, thot ë epidemiologia britanike Dr. Seema Yasmin.

Ndërkohë që simptomat e vir usit të gripit dhe atij të Covid-19 mund të jenë shumë të ngjashme, ndryshimi dalloh et nga radha e shfaqjes së simpt omave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here