Home Uncategorized Çka i pret nxënësit në shkollë? Tregon zv.ministri i Arsimit

Çka i pret nxënësit në shkollë? Tregon zv.ministri i Arsimit

154
0

Zëvendësministri i Shkëncës dhe Arsimit, Xhavit Rexhaj për procesin e nisjes së mësimit që pritet të ndodhë të hënën në vendin tonë.

Ndër të tjerash, ai ka thënë se janë duke u shqyrtuar edhe disa mundësi që nxënësit nën moshën 12-vjeçare të mos obligohen t’i mbajnë maskat.

“Pas studimeve dhe analizave që janë bërë është parë që është më mirë hapja e kujdesshme, se sa mbyllja e përgjithshme. MASH-i dhe Ministria e Shëndetësisë nuk do të tolerojë asnjë mos-respektim të masave, pasi që ka raste për shembull në Izrael, ku vetëm një shkollë është bërë burim i 400 infeksioneve të reja”, ka thënë Rexhaj në Kanal10.

Tutje, zv.minis ri ka thënë se klasët 0, 1, 2, 3, nuk do të kenë mësim online, por do të kenë klasë me numër më të vogël të nxën ësve.

I pyetur nëse këto masa do të ndikojnë në shëndetin mendor të fëmij ëve, Rexhaj ka thënë se në shënde tin mendor të fëmijëve më shumë do të ndik onte mbyll ja dhe izo limi, se sa mësimi me masat e reja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here