Home Uncategorized A do jetë i ftohtë dhe me borë ky dimër? Meterologët befasojnë...

A do jetë i ftohtë dhe me borë ky dimër? Meterologët befasojnë me përgjigjen: Në juglindje të është parë një….

333
0

A do të jetë një dimër i mbushur me dëborë dhe me mot të fohtë? Ndoshta po. Disa studiues që studiojnë ndryshimet klimatike, kanë zbuluar një ano mali të çuditshme në një pjesë të veçantë të Oqeanit Atlantik.

Zonë e madhe e oqeanit midis Groenlandës jug-lindore dhe Islandës po shënohen temperatura sipërfaqësore që janë dukshëm më të ulëta se mesatarja.

Sipas studimit, kjo ano mali me kalimin e kohës mund të ndryshojë qarkullimin e termohalines, që ndikon në dendësinë e ujit.

Nëse kjo prirje ohëse e kësaj pjese të Oqeanit Atlantik do të vijojë edhe në muajt dhe vitet e ardhshme do të kishte efekte edhe në Itali dhe rrjedhimisht edhe në vendin tonë duke marrë parasysh afërsinë gjeografike.

Nëse masat vazhdojnë, dimri i ardhshëm mund të jetë më i Fohtë dhe madje me dëborë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here