Home Uncategorized Zvicra jep Lajmin e shumëpritur për Pandeminë, Ja çfarë do ndodhë

Zvicra jep Lajmin e shumëpritur për Pandeminë, Ja çfarë do ndodhë

135
0

Zvicra jep Lajmin e shumëpritur për Pandeminë, Ja çfarë do ndodhë

Shteti zviceran është krenare për mënyrën se si ka arritur të kufizojë përhapjen e koronavirusit brenda kufijve të saj, njëkohësisht ka arritur të ruaj ekonominë nga dë met e shkak tuara nga pandemia.

Simbas Financial Times, zyrtarët thonë se ekonomia do të ketë përparësi në muajt e ardhshëm. Nga tetori, autoritetet kanë lejuar në ambiente të mbyllura që të mblidhen deri 1000 njerëz.

Ministrrat u takuan këtë javë me përfaqësues të sektorit të turizmit dhe mikpritjes për të diskutuar se si të fillojë sezoni i turizmit dimëror.

“Ishim ballafaquar me diçka për të cilën nuk kishim ide dhe na u desh pak kohë për të kuptuar se çfarë po ndodhte,” tha Effy Vayena, një profesorereshë e bioetikës në ETH Cyrih.

“Me Rëndesi është që ne të mund të menaxhojmë situatën,” shtoi ajo. Pandemia në vendin Alpin përfundoi zyrtarisht në mes të qershorit dhe që atëherë 26 kantone kanë vendosur në mënyrë të pavarur mbi masat për të luf tuar infe ksionin.

“Drejtim i arsyeshëm ishte të përqen drohesh në kthimin e jetës në normalitet – për ekonom inë dhe shoqër inë në tërësi.

Zvicra vendosi në mars për të mbyllur jetën publike, por ishte gjithashtu një nga të parët në Evropë që rihapi sektorin e saj të mikpritjes.

Restoranet dhe baret janë të mbu shur me njerëz nga mesi i majit dhe dyqanet janë të mbushur me njerëz gjatë verës.

“Strategji nuk ka qenë kurrë të mposhtim virusin duke përd orur mjete të politikave publike, por të merr emi me virusin. Kur shoh vendet e tjera, ata duken më pak të bindur se mun den.

“Mbase kjo është arsyeja pse ju shihni më shumë mbyllje të kufi jve dhe masa shtrën guese,” tha një këshilltar i qeverisë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here