Home Uncategorized A e dini se sa herë në ditë është normale të urinojmë?

A e dini se sa herë në ditë është normale të urinojmë?

203
0

Sa herë në ditë është normale që të urinojmë? A të bën dëm nëse e mban? Nëse shkojmë në banjë edhe gjatë natës, a është kjo një shenjë që duhet të na shqetësojë?

Përgjigjen e gjeni duke lexuar artikullin e mëposhtëm.

Për specialistët, normalisht një i rritur urinon tre deri katër herë në ditë, po frekuenca varet gjithsesi nga disa faktorë.

Madje jo vetëm nga sa pi por edhe se çfarë pi. Kafja dhe alkooli janë nxitës të urinimit. Ndërkohë që ka edhe individë që janë të prekur nga sindroma e “qeskës hiperaktive”, karakterizuar nga kontraksione të pavul lnetshme të qeskës së urinës, gjë që haset më së shumti ndër femra.

Sipas mjekëve, nëse pavarësisht seksit fillojmë të shkojmë shpesh në ba një për të urinuar, këshillohet të shkojmë tek doktori. Në radhë të parë për të përjashtuar ndonjë rast tumoral, por edhe shqetësime të tjera.

Ndërkohë që nuk këshillohet të mbahet urina, pasi në këtë rast, dëmtohet muskuli i qeskës urinare i cili fillon të humbasë tonusin e tij, dhe në këtë rast, e ka të vështirë ta rifitojë për një kohë të shkurtër.

Një njëri që konsumon 2 litra ujë në ditë, normalisht do të duhet të s hkojë në banjë një herë në katër orë dhe mb ajtja e urinës për më shumë se gjashtë orë, është e dëm shme.
Urinimi i shpeshtë gjatë natës mund të jetë gjithashtu një simptomë e mirë. Në këtë rast keshillohet kontroll tek m jeku, pasi mund të kemi të bëjmë me zmadhim ose inflamacion të prostatës (tek meshkujt).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here