Home Uncategorized Vendimi i Gjermanisë, që mund t’i lë mërgimtarët pa ardhur në Kosovë...

Vendimi i Gjermanisë, që mund t’i lë mërgimtarët pa ardhur në Kosovë edhe gjatë pushimeve dimërore

673
0

Shteti i Gjermanisë mund të marrë vendim që të mbyllen gjatë dimrit, në mënyrë që të ulet numri i koronavirusit si dhe të bëhet më e lehtë mbajtja në kontroll e tij. Pa dyshim që ky lajm nuk i gëzon mërgimtarët që jetojnë atje, pasi do mund të bëhet e ndaluar që ata të vijnë në Kosovë, shkruan Gazeta Metro.

Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn ka thënë se mund të shman get një mbyllje e dytë gjatë dimrit, si mënyrë e mbajtjes nën kontroll të COVID-19, me gjithë numrin gjithnjë e më të madh të të infektuarve, raporton “The Guardian”.

Pasi që fillimisht numri i të infektuarve dhe të vdekurve ka qenë relati visht i ulët krahasuar me shtetet tjera evropiane, numri i rasteve të reja në Gjermani është rritur jashtë mase gjatë javëve të kaluara, duke shtuar shqetësimin për një valë të dytë.

Kujtojmë se institucionet gjermane por edhe mediat, gjatë korrikut dhe gus htit numri më i madh i rasteve me COVID-19, kishin ardhur nga Kosova. Sipas tyre personat që kaluan pushimet në Kosovë, ishin infek tuar dhe më pas e kanë bartur viru sin në Gjermani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here