Home Uncategorized Kjo është delja më e shtrenjtë në botë

Kjo është delja më e shtrenjtë në botë

266
0

Një qengj është bërë delja më e shtrenjtë në botë pasi u shit për gati 368,000 sterlina në një ankand në Skoci.

Ofertat filluan nga 10,500 sterlina para se të rriten në mënyrë drastike mes konkurrencës së ashpër midis konsumatorëve të ndryshme.

Oferta përfundimtare, e cila u bë nga një partneritet i tre blerësve, vendosi “një çmim të ri rekord në Mbretërinë e Bashkuar dhe në botë për një dele”, sipas një deklarate në faqen e internetit të Shoqatës së Texel Sheep.

Qebgji Double Diamond, i cili u shit nga Charlie Boden nga Cheshire, është një qengj i rritur nga embrioni.

Një zëdhënës i Shoqatës së Texel Sheep i tha The Independent: “Një qengj i edukuar ‘nga embrioni është një qengji i cili është rezultat i transferimit të embrionit (një formë e IVF) në bagëtitë në të cilat kafsha femërore është ngjizur artificialisht dhe më pas embrionet e mbledhura nga ajo gjashtë ditë më vonë dhe u implementua për të zëvendësuar nënat “.

“Është bërë për të maksimizuar përparimin gjenetik brenda një kopeje duke maksimizuar numrin e pasardhësve nga kafshët më të mira,” shtuan ata.

Çmimi i mëparshëm rekord i paguar për një dele ishte 231,000 sterlina që u shpenzuan për tetë muaj të Texel në Lanark në gusht 2009.

Në ankandin e së enjtes, 19 dele shiten për më shumë se 10,500 sterlina dhe delet e dyta më të shtrenjta kushtojnë 65,000 sterlina.

Shumica e bagëtive të fermave janë shitur në ankand në guineas, një njësi monedhe e cila vlen rreth 1.05 stërlina.

Me origjinë nga ishulli Texel në Hollandë, raca e deleve Texel është e popullarizuar në mesin e fermerëve britanikë për shkak të cilësisë së lartë të mishit të saj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here