Home Uncategorized Pse nuk duhet të konsumoni në asnjë mënyrë banane me stomakun bosh

Pse nuk duhet të konsumoni në asnjë mënyrë banane me stomakun bosh

179
0

Shpesh në mëngjes koha nuk na premton dhe për të mos dalë me stomakun bosh nga shtëpia marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur.

Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të jep energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme.

Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit.

Pavarësisht se janë plot me kalium, fibra dhe magnez, bananet nuk janë një mundësi e shkëlqyeshme për vaktin e parë të ditës.

Arsyeja?

Nëse nuk është shoqërohet me një ushqim tjetër që përmban yndyrna të shëndetshme, banania do t’ju ngopë përkohësisht dhe më vonë do t’ju bëjë të ndiheni të përgjumur dhe të lodhur.

Ndryshe nga ç’mund ta kishit menduar, ky frut nuk ju ndihmon të mbani një sistem tretës të shëndetshëm.

Bananet përmbajnë shumë sheqer dhe siç shprehet Dr Gioffre për The Sun “kur she qeri konsumohet në çfarëdo forme, ai i nënshtrohet procesit të fermentimit, njësoj si birra dhe vera, duke u shndërruar në acid dhe alkool në trupin tuaj. Kjo bllokon sistemin tuaj tretës”.

Nëse pëlqeni të konsumoni banane në mëngjes, s’keni pse të hiqni dorë, thjesht shoqërojeni atë me një ushqim që përmban yndyrna të shëndetshme, si kos natyral, kanellë etj.

Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të jep energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme.

Mirëpo, sipas nutric ionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vak tin e mëngjesit.

Pavarësisht se janë plot me kalium, fibra dhe magnez, bananet nuk janë një mundësi e shkëlqyeshme për vaktin e parë të ditës.

Arsyeja?

Nëse nuk është shoqër ohet me një ushqim tjetër që përm ban yndyrna të shëndetshme, banania do t’ju ngopë përkohësisht dhe më vonë do t’ju bëjë të ndiheni të përgjumur dhe të lodhur.

Ndryshe nga ç’mund ta kishit menduar, ky frut nuk ju ndihmon të mbani një sistem tretës të shënd etshëm.

Bananet përmbajnë shumë sheqer dhe siç shprehet Dr Gioffre për The Sun “kur sheqeri konsumohet në çfarëdo fo rme, ai i nënshtrohet procesit të fermentimit, njësoj si birra dhe vera, duke u shndër ruar në acid dhe alkool në trupin tuaj. Kjo bllokon sistemin tuaj tretës”.

Nëse pëlqeni të konsumoni banane në mëng jes, s’keni pse të hiqni dorë, thjesht shoqërojeni atë me një ushq im që përmban yndyrna të shëndetshme, si kos natyral, kanellë etj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here