Home Uncategorized Po apo jo, qumësht para gjumit? Mësoje një herë e mirë

Po apo jo, qumësht para gjumit? Mësoje një herë e mirë

160
0

Lajm i mirë është se para kohës së gjumit mund të hash ushqime të lehta që ndihmojnë gjumin, si ushqimet që ndihmojnë në eliminimin e yndyrës. Po një gotë qumësht?

Qumështi konsiderohet një burim i shëndetshëm, i pasur me proteina dhe kalcium, por ka një problem. Një gotë qumësht para gjumit ka përmbajtje të lartë laktoze (sheqeri kryesor që gjendet te qumështi.)

Lakt oza prodhohet nga qelizat e mukozës së zorrës së hollë dhe e zbërthen qum ështin në dy forma të thjeshta sheqeri: glukozë dhe galaktozë, të cilat thithen në gjak. Përmbajtja e lartë e laktozës, shpesh shkakton edhe prob leme me sistemin tretës.

Pra, nëse je intolerant ndaj laktozës, duhet me çdo kusht ta shmangësh gotën e qumështit para gjumit.

Shënim: Intoler anca nga laktoza është paaftësia për të tretur sasi të caktuar laktoze, sheqeri kryesor që gjendet te qumështi. Jo të gjithë nj erëzit që kanë mungesë të laktozës kanë simptoma, por ata që kanë, quhen intol erantë të laktozës.

Njerëzit ndonjëherë ngatërrojnë intolerancën e laktozës me intolerancën e qumë shtit të lopës, sepse shpeshherë simptomat janë të njëjta, por nuk do të thotë që këto lloj intolerancash janë të njëjta.

Njerëzit me insuficencë (sasi e pamjaftueshme) të laktozës për të tretur lakt ozën që ato konsum ojnë mund të kenë shumë shqetësime. Shenjat që shfaqen përfshijnë:

Të përziera

Mgid

CRYPTOULTIMATUM
Pensioner From Ferizaj Earns $88/Hr With This Bitcoin System
LEARN MORE→
Dhimbje (krampe) dhe fryrje abdominale (barku)

Diarre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here