Home Uncategorized Mirret vendimi për dy të rinjët që sulmuan policët në qytetin e...

Mirret vendimi për dy të rinjët që sulmuan policët në qytetin e Ferizajit

172
0

Paraburgim për dy personat që sulmuan fizikisht dy policët në Ferizaj

Gjykata Themelore në Ferizaj u ka caktuar masën e paraburgimit prej një muaji për dy personat të cilët dje në Ferizaj kanë sulmuar dy pjesëtarë të Policisë së Kosovës.

Të dyshuarit janë E.G dhe E.E, të cilët dyshohet se nuk kanë përfillur urdhrat e Policisë për zbatimin e masave kundër pandemisë.

Lexo Edhe:
Prishtina përfshihet nga një stuhi ere e shiu
Njoftimi i Gjykatës:

Gjykata Themelore në Ferizaj, Departamenti i Përgjithshëm – Divizioni Penal, ka aprovuar kërkesën e Prokurorisë Themelore të Ferizajt, për caktimin e masës së paraburgimit, ndaj të pandehurit E.G dhe E.E, shtetas i Republikës së Kosovës, për shkak të dyshimit të bazuar se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale sulm ndaj personit zyrtar të përcaktuar me nenin 402 paragrafi 2 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës (KPRK).

Të pandehurit dyshohet se më 14 gusht 2020 në Ferizaj, nuk kanë dëgjuar urdhrat e zyrtarëve policor sipas Planit Operativ për zbatimin e masave kundër Pandemisë Covid 19, dhe nuk i kanë vendosur maskat mbrojtëse, ashtu që në momentin kur policët kanë kërkuar nga ta që të identifikohen, të pandehurit fillimisht kanë filluar që të fyejnë policët, pastaj kanë vazhduar duke sulmuar policin – të dëmtuarin me grusht në fytyrë, ndërsa i pandehuri E. E, e kap për fyti të dëmtuarin-Policin dhe të njëjtin e tërheq zvarrë për disa metra, me këtë rast policët janë detyruar që ta përdorin sprejn për të i futur nën kontroll të pandehurit.

Gjyqtari i procedurës paraprake i Divizionit Penal – Elmaz Zenuni, kërkesën e prokurorit të shtetit për caktimin e masës së paraburgimit kundër të pandehurve, e ka aprovuar si të bazuar konform dispozitave të KPPRK-së dhe të njëjtëve u është caktuar masa e paraburgimit në kohëzgjatje prej një (1) muaj.

Me këtë rast palët njoftohen se ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here