Home Uncategorized Flet Aleksandar Vulin, sqaron gjithçka, ja pse u futën xhandarmeria serbe në...

Flet Aleksandar Vulin, sqaron gjithçka, ja pse u futën xhandarmeria serbe në Karaçevë

118
0

Ministri i Mbrojtjes së Serbisë, Aleksandar Vulin deklaroi se Kosova po pretendon që ushtria serbe hyri në Karaçevë në mënyrë të paligjshme, edhe pse pjesëtarët e ushtrisë serbe ishin në një patrull të përbashkët me KFOR-in.

“Ata po përpiqen të na akuzojnë se nuk respektojmë marrëveshjet dhe detyrimet dhe shkelim linjën administrative, dhe e vërteta e vetme është se një patrull i njëkohshëm midis anëtarëve të Ushtrisë Serbe dhe KFOR, pra komanda rajonale, është në lindje të kontigjentit turk me dy përfaqësues të forcave amerikane, nga ora 16:50 deri në orën 6:10 të mëngjesit, ajo kishte një patrull të njëhershëm, i cili po lëvizte nga drejtimi i fshatit Muhovo në fshatin Karaçevë, përgjatë një linje administrative të përgatitur paraprakisht, “tha Vulin.

Siç thotë ai, kjo nuk është hera e parë që shqiptarët në Kosovë po përpiqen të sul mojnë ushtrinë serbe, pasi qëllimi i tyre është që të përfshijnë pjesëtarët e Forcës së Policisë së Kosovës në patrullimet e tyre të njëkohshme, të cilat Ushtria Serbe ka refuzuar disa herë.

Vulin kujton një marrëveshje me KFOR-in, i cili është i vetmi përgjegjës për sigurinë në Kosovë dhe në linjën administrative.

“Për ne, KFOR është përgjegjës si në linjën administrative. Kjo është një përpjekje e Kosovës për të ushtruar presion politik mbi ne për të futur policinë e Kosovës në patrullat tona, në mënyrë që ata të mund të kontrollojnë lëvizjen e forcave tona. Kjo nuk është e mundur, ne nuk kemi një marrëveshje të tillë dhe nuk kemi ne nuk njohim askënd përveç KFOR-it”.

Vulin thotë se këtu fshihen edhe interesa të tjera, dhe se, për shembull, mbrëmë, Ushtria Serbe siguroi dy persona që u përpoqën të kontrabandonin katër koka bagëtish, gjë që ndodh çdo ditë, ndërsa siguron linjën administrative, pra zonën e sigurisë tokësore.

Ai sqaron se kjo është arsyeja pse ata kanë nevojë për policinë e Kosovës në vijën administrative në mënyrë që të kontrollojë ose lejojë kontrabandën dhe gjëra të tjera.

Vulin thotë se Ushtria Serbe do t’i përmbahet të gjitha marrëveshjeve me KFOR-in, sepse ne janë një shtet i qeverisur nga sundimi i ligjit.

“Nuk kishte asnjë kalim të paligjshëm, ishte një detyrë e rregullt që ndodh çdo ditë. Shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë serbe, Mojsilovic, ka komunikim të rregullt me ​​komandantin e KFOR-it,” shtoi Vulin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here